Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Zabok
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Zaboku održani Regionalni dani EU fondova

1/6
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, informirati će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 5. prosinca 2019. u Vodospremi Zabok (Ulica Ivana i Cvjete Huis 20A). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, g. Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Zaboka kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka; Vlatka Mlakar pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije; Karolina Barilar, regionalni koordinator za područje Krapinsko-zagorske županije (Zagorska razvojna agencija ZARA); Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla i Danijela Šverko, vlasnica OPG-a Šverko.

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka predstavila je projekte ITU mehanizama grada Zaboka: projekt re-GENERATOR i projekt BRZO. Uslijedila su predavanja Ivane Kovačić i Dalibora Hržice iz HAMAG-BICRO-a na temu otvorenih i planiranih natječaja za poduzetnike, a govorilo se i o ključnim točkama i najčešćim pogreškama u provedbi projekata. Prije završetka edukativnog dana su Tamara Kljunić i Marko Krobot iz Poslovne zone Ivanec održali radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su predstavili aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Pri kraju edukativnog dana, sudionici su obišli projektnu lokaciju Vodospreme Zabok, sufinanciranu sredstvima Europske unije, točnije s 49 posto svih troškova. Ova investicija omogućila je učinkovitiji transport vode te je pitka voda osigurana za dvije trećine zagorskih potrošača, posebice onih iz središnjeg dijela Krapinsko-zagorske županije. Također, uslijedio je i obilazak dijela lokacije na kojoj je smještena željeznička pruga Zaprešić-Zabok, dionica pruge regionalnog karaktera koja ima važnu ulogu u putničkome prijevozu na području zagrebačke aglomeracije. Prihvatljivi troškovi procijenjeni su na iznos od 614,4 milijuna kuna te se projekt s 85 posto, odnosno s 522,23 milijuna kuna, sufinancira iz fondova Europske unije putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu


Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008