Izbornik
Naslovnica
Terenska nastava u Garešnici

Učenici iz Kapelice upoznali se s bogatom baštinom kraja

Foto: krugaresnica.info
– To im je najdraži oblik nastave i nastojimo im ga priuštiti što više možemo – rekla je o terenskoj nastavi učiteljica Đurđica Dodig

Na terensku nastavu u Garešnicu prošlog su tjedna stigli učenici od prvog do četvrtog razreda iz područne škole u Kapelici. Đaci su obišli policijsku postaju u gradu, a nakon toga su posjetili Gareš’ki kulturni centar gdje im je tradicijska glazbala predstavio Vjekoslav Martini, voditelj projekta “Iz kulture u poduzetništvo”.

Učiteljica područne škole Kapelica Đurđica Dodig kazala je kako je cilj ovoga posjeta bio upoznavanje učenika s bogatom baštinom moslavačkog zavičaja.

– To im je najdraži oblik nastave i nastojimo im ga priuštiti što više možemo – rekla je o terenskoj nastavi učiteljica Dodig.

Područnu školu u Kapelici u četiri razredna odjela pohađa 21 učenik. Škola je osnovana još 1895. godine i jedna je od sedam područnih škola osnovne škole Garešnica, čiji je ravnatelj Slaven Marenić. U projektu vrijednom 1,1 milijun kuna područna škola u Kapelici prije dvije godine je energetski obnovljena, a radovi su obuhvatili postavljanje novog krovišta, sanitarnog čvora, grijanja i energetske fasade.

Još iz rubrike