Izbornik
Naslovnica Vijesti
Prepiska sindikata i uprave

Đaković: Nije istina da ne isplaćujemo plaće!

Đuro Đaković presica
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
U priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Darka Maras stoji kako je plaća za travanj kasnila četiri, a doprinosi 24 dana, dok plaća za svibanj, koja je trebala biti na računima radnika do 15. lipnja, još nije isplaćena

Uprava Đure Đakovića reagirala je na priopćenje Nezavisnog sindikata "Socijalna pravda", u kojem se tvrdi kako slavonskobrodska tvrtka ne isplaćuje plaće svojim radnicima u prppisanom roku. U priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Darko Maras stoji kako je plaća za travanj kasnila četiri, a doprinosi 24 dana, dok plaća za svibanj, koja je trebala biti na računima radnika do 15. lipnja, još nije isplaćena.

Dodaju kako se u Đakoviću sada događa upravo ono na što su oni dugo vremena upozoravali. Iz tvrtke uzvraćaju kako je riječ o grubim neistinama i lažima koje imaju za cilj narušiti povjerenje u Grupaciju Đuro Đaković, a time i u njezin dugogodišnji rad i ugled.

- U društvima naše grupacije plaće se isplaćuju redovito. Samo u jednom društvu radnici su obaviješteni da će plaća biti isplaćena nešto kasnije nego što je to uobičajeno – kažu u Upravi Đure Đakovića te dodaju kako će poduzeti sve potrebne zakonske radnje kako bi se "ovakve manipulativne radnje" sankcionirale i izbjegle u budućnosti.