Izbornik
Naslovnica Vijesti
Za 15 županija

Bespovratna sredstva za 23 projekta poduzetničke infrastrukture

Martina Dalić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava, od 20 milijuna kuna, dobili su projekti na koje su prijavili gradovi Šibenik, Trilj, Biograd na moru i Vinkovci, kao i Virovitičko-podravska i Zadarska županija

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić dodijelila je u petak 23 odluke o financiranju u sklopu programa "Razvoj poslovne infrastrukture", koji se odnose na projekte u 15 županija vrijedne gotovo 449,4 milijuna kuna, za koje potpore iznose više od 368,7 milijuna kuna.

Riječ je o potporama za razvoj i poboljšanje poduzetničke poslovne infrastrukture, primjerice poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora te poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova, kao i za povećanje broja proizvoda i usluga.

Među 23 projekta za koje su odluke o financiranju dodijeljene u petak, najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava, od 20 milijuna kuna, dobili su projekti na koje su prijavili gradovi Šibenik, Trilj, Biograd na moru i Vinkovci, kao i Virovitičko-podravska i Zadarska županija.

Potpore više od 19 milijuna kuna dodijeljene su za projekte razvojnih agencija Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije, gradovi Samobor i Lipik, općina Antunovac, splitski tehnološki park te industrijski park u Novoj Gradiški.

Između 10 i 19 milijuna kuna iznose potpore za projekte razvojnih agencija Zagreba i Šibensko-kninske županije, gradova Otok i Požega, kao i Međimurske i Ličko-senjske županije.

Projekti koje su prijavili grad Kutina i Inovativni Zadar dobili po nešto više od 6 milijuna kuna potpora, a projekti križevačkog poduzetničkog centra, osječkog Tera Tehnopolisa po 1,5 i gotovo 2 milijuna kuna potpora.

Dalić je naglasila kako je u ovom trenutku otvoreno ukupno još pet poziva, od kojih su tri namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, a dva također jedinicama lokalne uprave i samouprave. Ujedno je najavila da će uskoro biti objavljen i poziv namijenjen internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika.