Izbornik
Naslovnica Vijesti
Vjetar u leđa

'Bez ovih sredstava ne bih mogao krenuti u otvaranje obrta'

Novska
Foto: Večernji list
Zaposlio sam jednog djelatnika i posla imamo dovoljno da možemo pristojno zaraditi, rekao je Zdravko Erjavec

Bez ovih sredstava ne bih mogao krenuti u otvaranje obrta i dobar su vjetar u leđa za poduzetnike početnike poput mene." - rekao je Zdravko Erjavec iz Novske, vlasnik građevinskog obrta Erjavec i koji je od Grada Novske i Hrvatskog zavoda dobio ukupno 100.000 kuna nepovratnih sredstava usmjerena upravo poduzetnicima početnicima. 55.000 kuna daje HZZ, a 45.000 Grad Novska.

Planirani izgled nove zgrade Vodovoda Novska Počinje gradnja nove zgrade Vodovoda

"Zaposlio sam jednog djelatnika i posla imamo dovoljno da možemo pristojno zaraditi. Ovih 100.000 kuna su odlična mjera za pomoć u ovim prvim vremenima poslovanja." - dodao je Zdravko koji ističe da nije htio ići u Njemačku, nego se odlučio na otvaranje vlastitog obrta što mu se, za sada, pokazalo kao odličan potez.

Nepovratna sredstva u visini sto tisuća kuna dobili su i Leonard Jurić, vlasnik tvrtke „Jurić interijeri d.o.o za gradnju i usluge“ Rajić,  te Mladen Sučić iz Rajića, vlasnik Ugostiteljskog obrta. Oni su zaposlili tri nova djelatnika u proteklom razdoblju.. 

Ugovore o sufinanciranju potpisao je s njima gradonačelnik Novske Marin Piletić. 

- Budite konkurentni, svijetli primjer da se ovdje u Novskoj od svog rada može živjeti, da budete diplomacija svima onima koji razmišljaju da iz Hrvatske odu,  primjer kako se ovdje može ostati ali da svi moramo zajedno zapeti" - rekao je gradonačelnik najavivši uskoro i potpisivanje novih ugovora s novim obrtnicima o sufinanciranju otvaranja i poslovanje njihovih obrta.

Dan branitelja Novske Dan branitelja Novske Spomen na prvo okupljanje dragovoljaca