Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dan branitelja Novske

Spomen na prvo okupljanje dragovoljaca

Dan branitelja Novske
Foto: Večernji list
Ono što su branitelji imali, hrabrost i ljubav prema domovini, moramo danas prenijeti mladima – rekao je župan Ivo Žinić

Obilježen je Dan hrvatskih branitelja grada Novske, u sjećanje na prvo okupljanje dragovoljaca s područja Novske, Jasenovca i Lipovljana.

– Prva oružana formacija Hrvatske vojske na novljanskom području bila je odgovor na tijek nemilih događaja koje su nam priredili Srbi poslije prvih višestranačkih izbora jer se većina njih nije složila s novoizabranom hrvatskom vlašću – rekao je Milan Čorak, prvi zapovjednik samostalne bojne ZNG-a Novska.

Prekategorizacija ceste Prekategorizacija Rasteretiti cestu 3124 od Popovače do Novske

U kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska održana je promocija knjige ”Specijalna jedinica policije Ris Kutina u Domovinskom ratu 1991.-1996.”, a kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

– Ono što su branitelji imali, hrabrost i ljubav prema domovini, moramo prenijeti mladima. Na temelju onoga što je ostvareno u Domovinskom ratu, na temelju iskustva branitelja, ali i njihove hrabrosti i ljubavi prema domovini, ponovno moramo krenuti u izgradnju naše Hrvatske, županije i grada Novske kako bismo osigurali budućnost – rekao je na proslavi župan Ivo Žinić.

šetnica sadnice i drvoredi Novska dobiva još jednu šetnicu