Izbornik
Naslovnica Vijesti
Pomoć siromašnima

Božićnice i poklon paketi za 5600 Osječana

Poklon paketi
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić rekao je da je ove godine Grad izdvojio oko 25 milijuna kuna za socijalna davanja, a iduće godine planira se povećanje na 30 milijuna kuna

Božićnicu od 200 kuna dobit će oko 4000 Osječana čija mirovina ne prelazi 1700 kuna. Isti iznos bit će isplaćen i za 24 beskućnika, kao i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji. Nadalje, primateljima naknada za troškove stanovanja "sjest" će 300 kuna božićnice.

Za 700-injak djece iz socijalno ugroženih obitelji osigurano je 200 kuna i prehrambeni paket vrijedan stotinu kuna. Izvijestili su to u četvrtak iz gradske uprave. Za sve je to predviđeno milijun i pol kuna u gradskoj blagajni, a darivat će se ukupno 5600 građana.

Umirovljenicima s popisa HZMO-a novac će stići kući poštom i ne moraju za to podnositi nikakav zahtjev, osim ako su mijenjali adresu. Oni koji primaju inozemnu mirovinu, manju od 1700 kuna, moraju do 23. prosinca predati zahtjev za isplatu.

- Grad je ove godine izdvojio oko 25 milijuna kuna za socijalna davanja, a iduće godine planira se povećanje na 30 milijuna kuna. Pokazatelj je to teškog stanja, ali i socijalne osjetljivosti gradskih vlasti – rekao je gradonačelnik Vrkić.