Izbornik
Naslovnica Vijesti
Šesti "Marsonikon"

Brođani uplovili u novi i neistraženi svijet SF-a

Konvencija znanstvene fantastike
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Uz brojne mlade autore i izlagači iz Hrvatske i susjednih zemalja koji se bave izdavaštvom i pisanjem, svoju viziju znanstvene fantastike predstavili su i urednik starog "Siriusa", prevoditelj, pisac i fizičar Hrvoje Prćić te mladi crnogorski pisac Aleksandar Obradović

Fantastika s neengleskog govornog područja bila je tema šeste regionalne konferencije o SF-u "Marsonikon" u Slavonskom Brodu. Uz brojne mlade autore i izlagači iz Hrvatske i susjednih zemalja koji se bave izdavaštvom i pisanjem, svoju viziju znanstvene fantastike predstavili su i urednik starog "Siriusa", prevoditelj, pisac i fizičar Hrvoje Prćić te mladi crnogorski pisac Aleksandar Obradović. Posjetitelji su imali priliku uživati u čitavom nizu zanimljivih promocija, predavanja i filmova.

- Ove smo godine zaljubljenicima u žanr pokušali približiti neenglesku stranu fantastike, koja je na ovom području vrlo slabo zastupljena. Cilj nam je bio pokazati ljudima da postoji čitav jedan svemir koji nije na engleskom – rekao je Ivan Lutz, jedan od organizatora konferencije i autor romana "Samo igraj!".