Izbornik
Naslovnica Vijesti
Na snazi mjere obrane od leda

Brodovi opet mogu ploviti Dunavom, čamcima i dalje zabranjeno

Dunav
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Iz ŽC 112 Vukovar podsjećaju i kako su zbog plivajućeg leda na površini rijeke Dunav i dalje na snazi su mjere pripremnog stanja obrane od leda

Odlukom Lučke kapetanije Vukovar od danas, 1. veljače, ponovno je dopušteno plovidbom rijekom Dunav. Kako stoji u priopćenju Županijskog centra 112 Vukovar za brodove koji plove prema lukama u Hrvatskoj plovidba je dozvoljena od 07:00 do 17:00 sati.

Zabrana plovidbe Dunav za čamce i dalje je na snazi. Radi pojave leda Lučka kapetanija Vukovar je 10. siječnja donijela Odluku o zabrani plovidbe Dunavom tijekom cijeloga njegovog toka kroz Hrvatsku. Iz ŽC 112 Vukovar podsjećaju i kako su zbog plivajućeg leda na površini rijeke Dunav i dalje na snazi su mjere pripremnog stanja obrane od leda. Tijekom proteklih tri tjedna trajala je prava borba s ledom na Dunavu koji je na nekim mjestima bio debljine i preko četiri metra. Oko 11 kilometara toka Dunava, kod Dalja, bilo je potpuno zaleđeno od jedne do druge strane obale. Radi opasnosti od mogućih ledenih poplava u pomoć su pozvani i ledolomci iz Mađarske koji su razbijali led na matici rijeke kako bi omogućili da protok vode i odlazak leda.