Izbornik
Naslovnica Vijesti
Pokreće se pomoću baterija

“Čokoladnim” brodom Bajadera Vukovar u godinu dana razgleda 6.000 turista

Turisti biraju elektro WaterBus za ‘šetnju’ Dunavom
Bajadera plovi 365 dana u godini, a na njoj se organiziraju ne samo turističke plovidbe nego se održavaju i razna događanja, proslave, dočeci...

Plovidbom Dunavom pod nazivom „Razgled grada s rijeke… 85 godina nakon“ vukovarska turistička agencija Danubiumtours obilježila je deset godina rada. Istom prilikom obavljeno je i krštenje waterbusa Bajadera, promocija fotomonografije ovoga broda kao i promocija posebnog čokoladnog kolačića „vučedolska golubica“ tvrtke Kraš koji će se moći kupiti samo na ovom vukovarskom brodu. Inače, Bajadera već godinu dana plovi Dunavom i vrlo brzo je postala prepoznatljivi turistički proizvod Vukovara, ali i cijeloga ovoga dijela Hrvatske.

- Sada postajemo pravi "čokoladni brod". Turisti plovidbom na Bajaderi imaju prilike upoznati se s vizurom Vukovara sa sasvim druge i za većinu građana neobične strane. U godinu dana naše plovidbe na Bajaderi je plovilo oko 6.000 turista što samo govori koliko su brod i naša ponuda postali prepoznatljivi - rekla je direktorica agencije Zrinka Šesto.

Postavit će se solarni paneli

Bajadera plovi 365 dana u godini, a na njoj se organiziraju ne samo turističke plovidbe nego se održavaju i razna događanja, proslave, dočeci… Tijekom prošlogodišnjeg Vukovar film festivala Bajadera je postala i jedino ploveće kino u Europi gdje su se prikazivali dokumentarni filmovi. Šesto podsjeća kako je Bajadera prvi turistički brod u Vukovaru poslije 85 godina te da se Vukovar tako pridružio i ostalim gradovima na rijekama koji imaju svoje turističke brodove. Posebno atraktivno je kako je brod zapravo u cijelosti ekološki brod koji se pokreće uz pomoć baterija. Punjenje baterija tijekom noći omogućava deset sati mirne i ugodne plovidbe. Ove godine na krov će biti postavljeni i solarni paneli. Bajadera je u staklu tako da plovidba pruža i nezaboravan panoramski pogled na Dunav, Vukovar i okolicu.

- Posebno nam je drago kada vidimo da su naši gosti zadovoljni svime viđenome s broda. Svakodnevno dobivamo niz pohvala od turista i posjetitelja koji su plovili Bajaderom. Drago nam je i što se Vukovar sada sve više okreće Dunavu koji je do sada bio nedovoljno iskorišten u turističkom smislu - zaključila je Šesto.