Izbornik
Naslovnica Vijesti
Turizam u Slavoniji

Danci uživali u slavonskim jelima, jahali, pecali....

hrana
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Slavonija nam je u fokusu. Nakon svjetski poznatih blogera i influencera, uskoro dovodimo ruske i slovenske novinare, kaže K. Staničić

Turističko lice Slavonije jučer je otkrila grupa turista iz Danske. U Živikama, mjestu u Brodsko-posavskoj županiji, Danci su uživali u domaćim specijalitetima, pecali u ribnjaku, jahali, vozili se fijakerom.... Slavoniju na svojim turama u regiji sve češće žele posjetiti i gosti iz Kine, ali i Mađari.

BLOGERI Moderna promocija Svjetski poznati blogeri oduševljeni Slavonijom

– Definitivno raste interes za Slavoniju i Osijek – kaže Sandra Gobin iz uprave kompanije Uniline. – U planu su za 2019., primjerice, i programi obilazaka muzeja vučedolske kulture uz razgled Vukovara i Iloka te degustacije iločkih vina za goste iz Britanije. Dosad smo u Slavoniji organizirali i poslovne konferencije, smještaj više stotina sudionika biciklističkog natjecanja Tour of Croatia i sl. – kažu iz Unilinea. Led je organiziranim dolascima probio njemački ID Riva Tours, koji i ove jeseni dovodi Nijemce u Slavoniju, a usmjeravanje pažnje prema toj regiji snažno podržava i Hrvatska turistička zajednica.

– Imamo cijeli niz konkretnih aktivnosti na promociji Slavonije. Neke radimo sami, a neke u suradnji s privatnim sektorom. Slavonija nam je u fokusu – kaže direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji otkriva da u Slavoniju, nakon dvadesetak svjetski poznatih blogera i influencera, uskoro dovode ruske i slovenske novinare.

Sajam EU fondova u Požegi REGIONALNI DANI EU FONDOVA u požegi Mladi poljoprivrednici u Slavoniji pronašli priliku za život i rad