Izbornik
Naslovnica Vijesti
Tri važne utakmice

Finale Eura U-17 odigrat će se u Varaždinu

nogomet
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Od 3. do 19. svibnja  Euro U-17 okupit će 16 najboljih reprezentacija koje će na osam stadiona odigrati 32 utakmice

Varaždin će u svibnju biti domaćin tri značajne nogometne utakmice. Na stadionu Varteksa odigrat će se finale, a vjerojatno i jedna četvrtfinalna utakmica Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, Euro U-17, te finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Gradonačelnik Goran Habuš najavio je potpisivanje ugovora kojim bi Grad Varaždin u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskim nogometnim savezom uključio u organizaciji tih utakmica. Od 3. do 19. svibnja  Euro U-17 okupit će 16 najboljih reprezentacija koje će na osam stadiona odigrati 32 utakmice. Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu 19. svibnja u večernjim satima. Finale će uživo će prenositi Eurosport, pa će to biti i prilika za promociju Varaždina i Hrvatske. Planirani proračun cijelog natjecanja je 2,7 milijuna eura.

Finale Hrvatskog nogometnog kupa na rasporedu je 21. svibnja. Ocijenjeno je da stadion Varteksa, kapaciteta 9300 mjesta, u dobrom stanju, no za domaćinstvo tako važnih utakmica trebat će ga licencirati za prvoligaška natjecanja.