Izbornik
Naslovnica Vijesti
Razmjena mladih

Fotografijama slali poruke tolerancije i uvažavanja

Razmjena mladih Nova Gradiška
Foto: Vedran Balen
U projektu razmjene mladih "Zvukovi umjetnosti" sudjelovalo je pedesetak mladih iz Latvije, Slovenije, Španjolske, Turske, Rumunjske, Portugala i Hrvatske

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška završila je provedbu Erasmus projekta razmjene mladih "Zvukovi umjetnosti". Sudjelovalo je pedesetak mladih iz Latvije, Slovenije, Španjolske, Turske, Rumunjske, Portugala i Hrvatske, koji su u Novoj Gradiški učili o korištenju fotografije kao alata za slanje poruka tolerancije i smanjenja netrpeljivosti. U sklopu razmjene otvorena je i izložba fotografija na temu diskriminacije i uvažavanja različitosti, koju su osmislili i dizajnirali sami sudionici. Projekt je vrijedan 21 tisuću eura, a cilj mu je bio osigurati inkluzivno sudjelovanje mladih putem interkulturalne razmjene i dijaloga.

- Projektom smo pokušali pridonijeti podizanju svijesti mladih o negativnim i netolerantnim oblicima ponašanja prema različitima, osobito prema izbjeglicama i osobama s invaliditetom – kazala je voditeljica projekta Nikolina Jureković.