Izbornik
Naslovnica Vijesti
Lokalni izbori

Franjo Šaban kandidat HDZ-a za gradonačelnika Siska

Franjo Šaban i Željko Krapljan
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Franjo Šaban u sustavu socijalne skrbi radi od 1998. te je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Odra, a poznat je i kao jedan od gostujućih članova posade Udruge lađara Neretve koji su 2010. preveslali Jadran

Profesor psihologije Franjo Šaban (46) bit će kandidat HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Siska u svibnju 2017. godine.
- Kao prvi ogranak HDZ-a u Hrvatskoj proveli smo neposrednu kandidaturu. Svaki se član HDZ-a mogao kandidirati i u roku su nam stigle četiri kandidature. Svi potencijalni kandidati morali su pripremiti životopis, financijski plan i predati uvjerenje o nekažnjavanju. Na dan izbora ostali su povukli kandidature, a većinom glasova članova gradskog odbora prihvaćena je kandidatura Franje Šabana - rekao je to u četvrtak na tiskovnoj konferenciji Željko Krapljan, predsjednik sisačkog HDZ-a.

- Mislim da je vrijeme za promjene u ovom gradu i zato sam odlučio se prihvatiti kandidature za gradonačelnika - rekao je Franjo Šaban koji u sustavu socijalne skrbi radi od 1998. godine te je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Odra. Poznat je i kao jedan od gostujućih članova posade Udruge lađara Neretve koji su 2010. godine preveslali Jadran. Potporu izabranom kandidatu dao je i sisački HSLS.