Izbornik
Naslovnica Vijesti
Andrea Kadić

‘Glazba i pjevanje sve su mi na svijetu’

1/3
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pjevanje je Andrein život i posljednjih mjeseci ona živi svoj san. Kaže da u današnje vrijeme mnogo glazbenika stvara pjesme koje brzo odu i zaborave se. Ona će osjetiti da je uspjela onog trenutka kada shvati da njezine pjesme žive godinama

Glazba i pjevanje meni su sve na svijetu. Da moram živjeti jedan dan bez glazbe, mislim da bih prolupala.

Tako govori Andrea Kadić, finalistica RTL-ova showa “Zvijezde – ljetni hit” i maturantica brodske Gimnazije, koja je ovih dana dobila nagradu svoje škole za velik doprinos njezinoj promociji. Svi u Andreinoj obitelji odlično pjevaju, štoviše, na natjecanju u pjevanju sevdalinki njezin je djed pobijedio Safeta Isovića! Ona se, pak, dugo držala po strani, ali na kraju je popustila brojnim pozivima. Naime, Andrea je već bila na audiciji za X Factor. Ta se snimka protezala u produkciji i svake su je godine zvali na Zvijezde, ali ona je iz privatnih razloga redovito odbijala. Na kraju je ipak osjetila da je došao njezin trenutak.

Maja Skeja Želi biti vozačica kamiona Maturantica najljepše dizajnirala solarno vozilo i u utrci pretekla muške konkurente

– Rekla sam “sad ili nikad” i nisam se pokajala. Naravno, svatko bi htio izaći kao pobjednik, ali ništa nisam izgubila. Počele su pristizati ponude, snimanje pjesama i spotova već počinje i tome se jako radujem – zadovoljna je Andrea.

Iako nije pobijedila (završila je kao treća), u velikom finalu stala je na pozornicu i zapjevala s Petrom Grašom njegovu pjesmu “Ako te pitaju”. Prije toga otpjevala je duet s Ninom Badrić koja ju je obasula komplimentima, rekavši joj je da je savršena i da se snašla kao da iza sebe ima već dvije-tri godine karijere.

– Nina je kraljica, žena za sva vremena. Stalno se šali i s njom sam se najviše smijala. Petar je jako skroman, njemu je sve odgovaralo i pustio me da pjevam kako god ja želim. Drago mi je što su mi oboje dali slobodu da izrazim sebe u pjesmi. Poručili su mi da ostanem skromna i da maksimalno iskoristim svoj talent – slaže dojmove 18-godišnjakinja.

Skromna maturantica iz Gundinaca pokraj Slavonskog Broda preko noći je postala dio velike estradne scene. Priznaje da ju je ispočetka bilo jako strah. Natjecanje joj je oduzimalo mnogo vremena, a matura je bila pred vratima. Srećom, ispalo je sjajno.

– Dugo sam se krila, za mene nitko nije znao. Samo u mojem selu znali su da znam pjevati. Sada svi jedva čekaju moju prvu pjesmu – ponosna je Andrea.

Potiču izvrsnost Nagrađeni najbolji maturanti brodske Gimnazije

Pjevanje je Andrein život i posljednjih mjeseci ona živi svoj san. Kaže da u današnje vrijeme mnogo glazbenika stvara pjesme koje brzo odu i zaborave se. Ona će osjetiti da je uspjela onog trenutka kada shvati da njezine pjesme žive godinama. Trenutačno planira studentski život u Zagrebu, a nakon toga cilj joj je pjevačka karijera.

– Podjednako su mi važni i diploma i glazba. Ako ne uspijem u pjevanju, uvijek ću imati nešto za raditi – zaključila je.