Izbornik
Naslovnica Vijesti
Varaždin

Habuš: Rušili su proračun, a sad traže hitnu sjednicu

Goran Habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Vijećnici ističu da Grad ima šest spremnih projekata koje bi mogao prijaviti na natječaje za EU fondove, a trebalo bi odlučiti koja će dva imati prednost

- Zahtjevi vijećnika Zlatana Avara i Željka Bunića nisu iskreni jer da su zaista htjeli podržati projekte, glasali bi za proračun kad je za to bilo vrijeme - odgovorio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš vijećnicima Zlatanu Avaru i Željku Buniću, koji su zatražili su hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnici ističu da Grad ima šest spremnih projekata koje bi mogao prijaviti na natječaje za EU fondove - dva za vrtiće u Hrašćici i Donjem Kućanu, te četiri za nogometna igrališta. Vijeće bi, predlažu, trebalo odlučiti koja će dva imati prednost.

- Dva puta sam predlagao proračun i naglašavao koliko je bitno za grad da proračun prođe. Vijećnici su imali priliku osigurati funkcioniranje grada, a time i prijavljivanje na natječaje, ali su upravo Avar i Bunić s istomišljenicima rušili proračun - odbacio je njihov prijedlog Habuš koji će ipak pokušati prijaviti projekte, a prioritet će biti izgradnja vrtića.

Avar i Bunić tvrde da Habuš miješa kruške i jabuke jer se radi o 11 miijuna kuna koji se mogu dobiti na dar, a ne novcu od poreza i prireza. Ukoliko Habuš do petka ne sazove sjednicu, pokušat će to vijećnici.