Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Ravnatelj Tomo Antičić reagirao na pisanje medija

Ruđer Bošković ogradio se od studije utjecaja na okoliš elektrane Peruća

Peticija protiv izgradnje elektrane Peruća
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U izradi studije utjecaja na okoliš sudjelovao je dr. Tarzan Legović, u dijelu utjecaja na vode, a iz Ruđera poručuju kako je angažiran kao neovisni stručnjak, a nevezano uz njegov radnopravni status znanstvenog savjetnika IRB-a u trajnom zvanju

- Institut Ruđer Bošković nije sudjelovao u izradi studije utjecaja na okoliš za kombi kogeneracijsku plinsku elektranu Peruća, niti u izradi modela miješanja vode, kako se u medijima pogrešno navodi - napisao je Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković u odgovoru na upit Ante Jankovića, koji je pokrenuo potpisivanje peticije u Hrvacama protiv izgradnje plinske centrale, je li Institut sudjelovao u izradi studije.

- Navođenje Instituta Ruđer Bošković kao izvršitelja studije ili bilo kojeg njenog dijela predstavlja iznošenje neistinitih informacija, a Institut Ruđer Bošković, obzirom  nije izvršitelj navedene studije, niti bilo kojeg njenog dijela, ne može je ni komentirati- napisao je Antičić.

Naime, u izradi studije sudjelovao je dr. Tarzan Legović, u dijelu utjecaja na vode, a iz Ruđera poručuju kako je angažiran kao neovisni stručnjak, a nevezano uz njegov radnopravni status znanstvenog savjetnika IRB-a u trajnom zvanju. Na javnom predstavljanju Studije, rečeno je kako je u njezinoj izradi sudjelovao dr. Legović s Instituta Ruđera Boškovića, što je u dijelu medija preneseno kako je bio angažiran Institut.

- Stručnim angažmanom dr.sc. Legovića, Institut Ruđera Boškovića kao njegova matična ustanova nije stekla status izvršitelja studije - poručuje Antičić.