Izbornik
Naslovnica Vijesti
U šibenskoj Gradskoj knjižnici

Izložba 950 kravata poznatih ličnosti za 950. obljetnicu grada

Izložba kravata u Šibeniku
1/8
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u ponedjeljak je otvorena izložba 950 kravata koju su povodom 950. obljetnice od prvoga pisanog spomena tog grada organizirale umjetnice Jagoda Sablić, Franka Klarić i Sara Lovrić Caparin

Na njihov poziv odazvali su se brojni Šibenčani, ali i istaknute hrvatske ličnosti iz svijeta politike, znanosti, umjetnosti i estrade pa su na izložbi 'Kravata – Croata', među ostalima, izložene kravata premijera Andreja Plenkovića, šibenskog gradonačelnika Željka Burića, predsjednika Gradskog vijeća Ivice Poljička, ali i ona Sandija Cenova, Nene Belana, Tončija Huljića, Ive Pattiere, Siniše Popovića, Gorana Grgića, Špire Guberine, Drage Utješanovića, Nikole Urukala, Jana Kerekeša i brojnih drugih.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako su organizatorice sjajno povezale izvorni hrvatski proizvod s najstarijim hrvatskim samorodnim gradom.

Izložene kravate i iz inozemstva

Jedna od organizatorica, Jagoda Sablić, kazala je kako im je pristiglo i više od 950 kravata, a sve će biti naknadno izložene u šibenskoj gradskoj knjižnici. - Producent Zoran Škugor aktivirao je cijeli Zagreb, šibenski spiker Tomislav Baran od kolega je prikupio četrdesetak kravata, Franka Klarić skupljala je kravate od kolega glumaca, arhitekata, političara, inženjera, a donirali su i gradovi prijatelji Šibenika – rekla je Sablić i dodala da su svoj doprinos dali i Šibenčani raseljeni po svijetu pa su izložene i kravate koje su pristigle iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država i skandinavskih zemalja.

- Srce mi je puno cijelu ovu godinu, a posebno me raduje što su brojni Šibenčani, udruge i kulturne institucije prepoznale 950. obljetnicu grada kao nešto čemu svatko može dati svoj doprinos - rekao je predsjednik Gradskog vijeća i idejni začetnik obilježavanja 950. godina Šibenika Ivica Poljičak te zahvalio organizatoricama i svima koji su se odazvali njihovu pozivu na povezivanje Šibenika i originalnog hrvatskog proizvoda, kravate.