Izbornik
Naslovnica Vijesti
Prvi let 23. prosinca

Izravna zračna linija od Osijeka do Dublina

Zračna luka Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek, najavio je da će cijena povratne karte za dva testna blagdanska čarter leta, biti do 2500 kuna

Izravnom zračnom linijom bit će, napokon, povezani Osijek i Dublin. Odahnut će tako brojni Slavonci koji su se, trbuhom za kruhom, odselili u Irsku. Led će probiti dva blagdanska čarter-leta 23. prosinca i 2. siječnja. Odradit će ih Croatia Airlines, a oba dana bit će organizirani povratni letovi na relaciji Zagreb – Osijek – Dublin te Dublin – Osijek – Zagreb.

– Cijena povratne karte bit će do 2500 kuna, što je i te kako povoljna cijena za let od tri sata – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

U popunjenost leta nimalo ne sumnjaju, ni za božićne blagdane, ali ni kasnije.

Test za ljetnu sezonu

– Bit će to test za ljetnu sezonu kada počinjemo direktnu liniju Osijek – Dublin. Ne možemo, naime, zanemarivati povećanu potražnju za letovima na toj relaciji zbog velikog broja naših radnika u Irskoj – kaže direktor.

Mjerilo su im i letovi za London, na kojima u pravilu nema manje od 180 putnika. Kada sleti u London, mnogi od njih nastavljaju dalje put za Dublin, što su pokazale i ankete koje su proveli.

Letjelo bi se tako iz Osijeka za Dublin u početku najmanje jednom tjedno, a vjerojatno i dvaput na tjedan. Očekuju 150 putnika po letu, a ta bi mjesta popunjavali i građani BiH i Srbije.