Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Vlasnik hotela Korana-Srakovčić:

Ja imam iskustva u turizmu, a moje kćeri imaju nove ideje

Gradonačelnik Damir Jelić primio je Ivana Srakovčića, vlasnika hotela Korana
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ivan Srakovčić osvojio je godišnju nagradu “Anton Štifanić” koja mu je nedavno dodijeljena na Danima hrvatskog turizma

Ivan Srakovčić, vlasnik karlovačkog hotela “Korana-Srakovčić” i integralnog hotela “Srce prirode” u Ribniku šest je puta do sada dobio nagradu kao vlasnik najboljeg malog obiteljskog hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj. No, ove se godine može pohvaliti i godišnjom nagradom “Anton Štifanić” koja mu je nedavno dodijeljena na Danima hrvatskog turizma u kategoriji “Čovjek, ključ uspjeha u turizmu”.

– Ovo je zapravo i priznanje za životno djelo u turizmu, jer bilo je hrabro 2002. otvoriti hotel u Karlovcu i biti prethodnica turističkog razvoja grada. S obzirom na to da je cijela obitelj Srakovčić u tom poslu, riječ je o kontinuiranom radu na razvijanju turističkih potencijala Karlovca i okolice – pohvalio je obitelj i gradonačelnik Damir Jelić.

Osim Ivana Srakovčića, u hotelima rade i njegova supruga Jadranka te kćeri Ivana i Katarina.

– Ja imam iskustvo, a kćeri me nadopunjavaju novim idejama i načinom prezentacije na sajmovima pa smo odličan spoj. Imam 40 godina iskustva u turizmu, a 14 godina imamo hotel, u kojem sam se nekada i školovao. Ponosim se svim našim nagradama, radom naših djelatnika, a posebno svojom obitelji jer smo svi zajedno stalno na raspolaganju gostima. Trud, zalaganje i odricanje urodili su plodom – kazao je Srakovčić.

U njegovim su hotelima najbrojniji gosti stranci, samo je 10 posto domaćih gostiju, no uvjeren je da će ih ubuduće sve više dolaziti u Karlovac zbog odmora i turizma.