Izbornik
Naslovnica Vijesti
Dodjela u ponedjeljak

“Jaša Dalmatin” inspirirala učenike, izabrani najbolji radovi

Čudnovate zgode šegrta Hlapića
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Najuspješniji su učenici Paola Isabel Glumpak iz Čakovca, Ivan Stašina iz Sl. Broda, Lucija Malčić iz Bjelovara i Tara Šimunić iz Opatije

Brodski ogranak Matice hrvatske izabrao je najbolje literarne radove učenika hrvatskih osnovnih škola na temu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Na natječaj je pristigao velik broj radova koji su ove godine bili inspirirani povijesno-pustolovnim romanom poznate spisateljice “Jaša Dalmatin”. Najuspješnijim autorima proglašeni su učenici Paola Isabel Glumpak iz Čakovca, Ivan Stašina iz Slavonskog Broda, Lucija Malčić iz Bjelovara i Tara Šimunić iz Opatije, dok je još pet osnovnoškolaca pohvaljeno za svoje radove.

Nagrade će laureatima biti dodijeljene u ponedjeljak, 24. travnja u sklopu tradicionalnog “Svijeta bajki” u Slavonskom Brodu, kada će se održati i izložba učeničkih radova te proglašenje pobjednika likovnog natječaja “Kako je guščarica Janica dospjela u školu” u organizaciji brodske Galerije umjetnina.

– Vječna i sveprisutna istina koja obavija čitav univerzum poziva nas posredstvom Ivanine pisane riječi da je i sami spoznamo. Mi je približavamo djeci svijeta kako bismo je mogli svakodnevno živjeti u punini svojih mladih života. Priče, romani, pjesme i basne tada dobivaju snagu mita i postaju naša glavna pokretačka snaga – navode autori likovnog postava izložbe učeničkih radova.