Izbornik
Naslovnica Vijesti
DunavArt festival od 22. do 30. lipnja

Jela i vina iz Podunavlja, koncerti Amire Medunjanin, Fluentesa...

DunavArt festival
Foto: DunavArt festival/Facebook
DunavArt Festival, koji spaja glazbu, enologiju i gastronomiju, počinje 22. lipnja, petak, u Erdutu

- Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Cjelokupna povijest srednje i jugoistočne Europe ispisana je na njegovim obalama i do danas je ostavila vidljive tragove. Ta je rijeka inspirirala pokretače DunavArt Festivala koji „teče i spaja“ te povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj - ističu organizatori.

Bazen u Vukovaru Planovi za proširenje Vukovarsko kupalište postat će pravi aqua park

Prvo izdanje DunavArt Festivala u 2017. okupilo je više od 10.000 posjetitelja. Program će ove godine trajati od 22. do 30. lipnja, a besplatan je. Uz jela i vina Vojvodine, Slavonije, Baranje i Srijema, goste će dočekati i večeri poezije, kao i koncerti Amire Medunjanin, Fluentesa, Scifidelity Orchestra, Putokaza...

Projekt DunavArt Festivala realizira se uz financijsku potporu EU Interreg programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije 2014.-2020. u sklopu projekta Central Danube Tour (CDT). Nositelj CTD projekta je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, a Grad Ilok i Osječko-baranjska županija partneri su s hrvatske strane. Partneri iz Srbije su Autonomna pokrajina Vojvodina i Dunavski centar za kompetenciju.

Gradski muzej Vukovar Gradski muzej Stalni postav 'Muzeja Vukovar u progonstvu'