Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Planovi za proširenje

Vukovarsko kupalište postat će pravi aqua park

Bazen u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Na blagdan Tijelovo bazeni su imali veliku posjećenost, bilo je više od 1000 posjetitelja, a i za vikend su se mnogi došli rashladiti

Toplije vrijeme omogućilo je da vukovarski otvoreni bazeni s radom počnu nešto ranije nego se planiralo. Direktor Javne ustanove Sportski objekti grada Vukovara Ivan Szabo rekao je kako je bazene u tri mjeseca prošle godine posjetilo više od 50.000 posjetitelja.

– Ove godine očekujemo još bolju posjetu. Nadu u optimizam nam daje i činjenica da smo samo na blagdan Tijelovo imali više od 1000 posjetitelja. I u vrijeme vikenda posjećenost je bila više nego odlična – rekao je Szabo.

Klizišta u Vukovaru Potrebna sanacija Zbog opasnih klizišta Vukovaru hitno trebaju potporni zidovi

Uz pripreme za sezonu kupanja koja je već počela, gradske vlasti planiraju i dalje proširenje vukovarskog plivališta koje bi uskoro moglo postati pravi aqua park. Direktorica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je kako se planira uređenje cijelog područja oko sportskog kompleksa u gradskoj četvrti Borovo naselje. Tako će uz bazen već ove godine početi radovi na „veselom parku“ za najmlađe, spravama za starije dok bi se na zid dvorane postavila stijena za penjanje. Uredila bi se hortikultura te uredio trg.

Počela izrada skulptura mamuta i nosoroga od slame u Mohovu Ilok U Mohovu slamnati mamut i nosorog

– Kada je riječ o bazenu, on bi se proširio. Uz postojeća dva vanjska bazena gradila bi se dodatna četiri. Bio bi tu i bazen za djecu, kao i bazen za skakanje u vodu. Više mjesta bilo bi za sunčanje. Bazen bi se širio prema željezničkoj pruzi, ali i preko dva teniska terena. U planu je i izgradnja dva zatvorena teniska terena u neposrednoj blizini postojećih. Vjerujemo kako bi radovi mogli početi već iduće godine – rekla je Blažević. 

kokoši Poljoprivreda Proizvođači jaja iz županije osnovali udrugu Vukovarart festival Vukovarart festival Vukovarske zidove pretvorit će u 3D umjetnička djela