Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
GAREŠNICA

Kapelica ponuđena investitorima

Foto: Grad Garešnica
Grad Garešnica potencijalne investitore obavijestio je o pogodnostima koje im nudi, a uz maksimalan iznos subvencije u poduzetničkoj zoni zemljište se može kupiti za samo 5,8 kuna za četvorni metar

Nakon što je sagrađena i svečano otvorena nova garešnička poduzetnička zona u prigradskom naselju Kapelici te nakon što je Grad Garešnica utvrdio uvjete i raspisao javni natječaj za prodaju parcela u toj zoni, ostvarene su sve temeljne pretpostavke za daljnji gospodarski razvoj Garešnice i privlačenje investicija te otvaranje novih radnih mjesta.

garešnica Za projekt “Želim znati i živjeti” 1,1 milijun kuna

– Grad Garešnica osnovao je Poduzetničku zona Kapelica kao drugu poduzetničku zonu u gradu, koja je prema urbanističkom planu ponajprije namijenjena gospodarskom proizvodnom sektoru. Zona je veličine 20,75 ha. Od toga je komunalno i infrastrukturno opremljeno 19 parcela veličine od 829 m2 do 14.324 m2, riješenih imovinskopravnih odnosa, u vlasništvu Grada Garešnice, koje nudimo potencijalnim investitorima uz brojne pogodnosti i subvencije pri samoj kupnji zemljišta i izgradnji, ali i daljnjem poslovanju – kaže viša savjetnica za razvojne programe i projekte Grada Garešnice Tatjana Purkić.

Gradska uprava izradila je vodič za investitore, a ovih dana potencijalnim investitorima uputila je pismo namjere u kojem su navedeni osnovni podaci o toj poduzetničkoj zoni, kao i subvencije i pogodnosti koje Grad Garešnica nudi investitorima. Iz tog pisma doznajemo da investitor, koristeći maksimalan iznos subvencije, u Poduzetničkoj zoni Kapelica zemljište može kupiti po cijeni od samo 5,8 kuna za kvadrat. Nadalje, Grad u stopostotnom iznosu subvencionira investitoru plaćanje komunalnog doprinosa te mu putem Poduzetničkog centra osigurava stručnu pomoć u razvoju i realizaciji investicije.