Izbornik
Naslovnica Vijesti
Učionica na otvorenom

Karlovački školarci matematiku će moći slušati u vrtu škole

Učionica na otvorenom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zahvaljujući projektu 'Za naš ljepši kvart', učionicu na otvorenom ove su godine, osim Karlovca, dobili i učenici u Zagrebu, Sisku, Varaždinu, Šibeniku, Puli, a uskoro i u Velikoj Gorici, Splitu, Osijeku, Kastvu i Zadru

Učenici karlovačke osnovne škole Dragojla Jarnević već od ponedjeljka dio nastave mogu održati na otvorenom, na livadi pored škole. Naime, u sklopu McDonald'sovog projekta 'Za naš ljepši kvart', karlovački kvart Rakovac dobio je drvenu učionicu na otvorenom; 11 drvenih klupa i stolova i ploča, tako da će nastavu u prirodi ubuduće moći održavati svega nekoliko metara od škole.
- Osim njih, učionicu će koristiti i učenici drugih škola iz drugih kvartova, jer je ideja prošetati prirodom, vidjeti i naučiti nešto novo. Grad je za projekt izdvojio 28.000 kuna, a partner 64.000 kuna i dobili smo odličnu učionicu - kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Kalovca.

Zahvaljujući projektu 'Za naš ljepši kvart', učionicu na otvorenom ove su godine, osim Karlovca, dobili i učenici u Zagrebu, Sisku, Varaždinu, Šibeniku, Puli, a uskoro i u Velikoj Gorici, Splitu, Osijeku, Kastvu i Zadru.
- Na ovaj način roditelji mogu i uštedjeti, jer terenske nastave na udaljenim lokacijama u prirodi koštaju, a u ovom je sluučaju sve jednostavnije - kazala je Marijana Pavičić, ravnateljica OŠ Dragojle Jarnević.