Izbornik
Naslovnica Vijesti
Novi projekti u Kutini

Kreće izgradnja nogostupa uz državnu cestu u Šartovcu

Šartovac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Hrvatske ceste potpisale su ugovor s izvođačem na izgradnji nogostupa. Izvođenje radova bilo je odgođeno zbog žalbe u postupku javne nabave, koja je riješena 10. siječnja

Nakon raspisivanja javnog natječaja za gradnju južne kutinske obilaznice, Hrvatske ceste, na sastanku s kutinskim gradonačelnikom Andrijom Rudićem, najavile su još neke projekte na području tog grada.

Sama dinamika gradnje zaobilaznice, vrijedne 17,5 milijuna kuna, bit će poznata tek nakon završetka javne nabave, a dobra je vijest da je HC potpisao već ugovor sa  izvođačem na izgradnji nogostupa uz državnu cestu D45 u Šartovcu. Izvođenje radova bilo je odgođeno zbog žalbe u postupku javne nabave, koja je riješena 10. siječnja. Čim se stvore povoljni vremenski uvjeti započet će izgradnja nogostupa u Šartovcu, čime će se značajno poboljšati sigurnost djece i pješaka koji koriste taj pravac.

I Grad radi na poboljšanju sigurnosti kritičnih pješačkih prijelaza. - Planiramo usmjerenu javnu rasvjetu na tim prijelazima s ciljem dodatnog poboljšanja uočljivosti pješaka koji prilaze pješačkom prijelazu i prelaze cestu, a u čiju će se konačnu izvedbu, dogovoreno je na sastanku u Zagrebu, uključiti i Hrvatske ceste na dijelu koji se odnosi na nadležnosti državnih cesta- rekao je Andrija Rudić.

Dodao je i da je dogovorena izrada izvedbenog projekta kružnog toka na križanju državne ceste D45 i županijske ceste 3124, odnosno križanja kod vatrogasnice, kako bi se poboljšala sigurnost i protočnost tog vrlo opterećenog križanja kao što je dogovorena i izrada izvedbenog projekta proširenja mosta preko Kutinice na početku ulice Hrvatskih branitelja čime bi most bio proširen za pješačko-biciklističku stazu.