Izbornik
Naslovnica Vijesti
Sisački HNS optužuje:

Ministar Panenić nije učinio ništa za očuvanje Ine

Vlado Andučić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sisački HNS ističe da Mostov ministar u odlasku Tomislav Panenić nije sudjelovao ni u kakvim ozbiljnim razgovorima s djelatnicima rafinerija u Sisku i Rijeci ili Upravom, niti u arbitražnim postupcima oko INA-e

Sisački HNS reagirao je povodom otpreme 600 tona nafte željeznicom iz Graberja Ivanićkog u Rijeku, umjesto u Sisak na preradu, kako je do sada bilo uobičajeno za naftu iz domaćih naftnih polja.

HNS-ovci to smatraju nedopustivim kršenjem hrvatskih zakona od strane MOL-a s ciljem konačnog zatvaranja sisačke Rafinerije i dovršetka upropaštavanja INA-e.

- Sisački narodnjaci zahtijevaju od odgovornih da bez oklijevanja reagiraju i zaštite naše nacionalne interese, osiguraju nastavak prerade domaće nafte u rafinerijskim postrojenjima u Sisku te konačno započnu ulagati u obnovu kapaciteta i stvaranje pretpostavki za dugoročno održivu proizvodnju rafinerijskih postrojenja u Sisku, sukladno ugovorom preuzetim obvezama - stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik sisačkog ogranka HNS-a Vlado Andučić.

Nezainteresiranost za naftnu kompaniju

HNS ističe kako, za razliku od njihova predsjednika Ivana Vrdoljaka, Mostov ministar u odlasku Tomislav Panenić nije učinio ništa za očuvanje INA-e, ali je "sustavno diskreditirao predsjednika HNS-a".

- Panenić nije sudjelovao ni u kakvim ozbiljnim razgovorima s djelatnicima rafinerija u Sisku i Rijeci ili Upravom, niti u arbitražnim postupcima oko INA-e, čime je ozbiljno ugrozio njezine interese. To pokazuje njegovu nekompetentnost, neznanje i nezainteresiranost za našu naftnu kompaniju. Pozivamo Vladu u nastajanju da se počne baviti pitanjima koja su presudna za hrvatsko gospodarstvo i našu zemlju općenito, a ne kadroviranjem, te nadležne institucije da istraže cijeli slučaj -ističe se u priopćenju sisačkog HNS-a.