Izbornik
Naslovnica Vijesti
ŽUC nema novca

Moguće zatvaranje dva drvena mosta u Tomašnici i Zvečaju

Drveni most
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Na mostu u Zadobarju - Tomašnici popravljena je samo pješačka zona, a za pontonski most u Zvečaju nema dovoljno sredstava

Dva velika drvena mosta u Karlovačkoj županiji, onaj u Zadobarju - Tomašnici te most na relaciji Bukovlje - Zvečaj, još će dugo čekati na potpunu obnovu. Potvrdio je to Boris Kozjan, direktor Županijske uprave za ceste, na sjednici Županijske skupštine kada su ga vijećnici pitali gdje su stali planovi o sanaciji oba mosta.

- Ako se ovakav trend smanjenja novca ŽUC-ovima nastavi, bojim se da ćemo sutra govoriti i o 22 problematična mosta ili prometnice. Sanaciju mosta u Zadobarju, pokušali smo obaviti etapno. Zato i jest popravljena polovica, samo pješačka zona. Za nastavak čekamo da Karlovac dobije stručno mišljenje da li i u kojem obliku treba napraviti sanaciju te kakva je statika mosta. No, bojim se da ćemo uskoro oba mosta morati zatvoriti jer ne možemo ljude dovoditi u opasnost, a nemamo 1,5 milijuna kuna za sanaciju pontonca u Zvečaju ili još toliko za most u Tomašnici - kazao je Kozjan.
Za pontonac u Zvečaju ŽUC je predvidio sredstva, no ona nisu dostatna. Oni na čiju su potporu u izgradnji računali, a riječ je o Generalskom Stolu i Dugoj Resi, nisu zainteresirani za suradnju.