Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Umjetnost

Morski pas, tigar i panda u vukovarskom 3D ZOO-u

3D slike u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Postavljene slike su ukupne veličine oko 100 kvadratnih metara, a izradio ih je poznati umjetnik Filip Mrvelj iz Slavonskoga Broda

U središtu Vukovara predstavljeno je pet novih 3D slika nazvanih Vukovarski 3D Zoo. Postavljene slike su ukupne veličine oko 100 kvadratnih metara, a izradio ih je poznati umjetnik Filip Mrvelj iz Slavonskoga Broda. Govoreći o novim slikama, Mrvelj kaže kako Vukovar sada ima ukupno šest 3D slika te da je ovih pet novih izrađeno na pvc linoleumu koji je pričvršćen za betonsku podlogu.

- Ovih pet slika su dio jedne izložbe koja je tematski vezana za životinje. Na ovim slikama imamo morskog psa, tigra, krokodila, pande, delfine... Slike su sada u vlasništvu Grada Vukovara - rekao je Mrvelj ističući kako je u 6-7 godina koliko se bavi ovom vrstom umjetnosti nacrtao brojne slike, ali da je slika koja je nastala prošloga ljeta u Vukovaru medijski bila najpopraćenija.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je "Vukovarski 3D Zoo" nastavak projekta "Dani grafita Vukovar" i ujedno drugi korak koji vodi ka realizaciji ambicioznog projekta pod nazivom „Vukovar – Luka umjetnosti“.

Iduće godine festival 3D umjetnika

Radi se o projektu koji će biti realiziran sljedeće godine kada će u Vukovaru biti održan festival 3D umjetnika iz cijeloga svijeta.

- Bit će to najbolji takav festival u Hrvatskoj pa možda i u Europi tako da će Vukovar postati središte takve umjetnosti u našoj državi - rekao je Penava.

Iz gradskih vlasti navode kako osmišljavanjem novih društvenih sadržaja i inovacija u društvenoj infrastrukturi žele promijeniti vizure grada Vukovara te podići i unaprijediti kvalitetu života uzimajući u obzir da upravo ovakav oblik umjetnosti stvara veliku interakciju s domaćim ljudima, ali i turistima zbog svoje atraktivnosti.