Izbornik
Naslovnica Vijesti
Više od 50 poziva građana

Na dubrovačkom području popucale cijevi, deseci kućanstava bez vode

Dubrovnik led
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Zaprimljeno je i nekoliko poziva zbog nestanka električne energije na nekoliko lokacija u predjelu Lapada i Gruža u Dubrovniku

Niske temperature i u utorak uzrokuju probleme na širem dubrovačkom području, a Županijski centar 112 zaprimio je tijekom ponedjeljka više od 50 poziva građana zbog zamrzavanja i pucanja vodovodnih cijevi.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Dubrovniku je u 8 sati izmjereno minus 5,2 Celzijeva stupnja, što je uzrokovalo zamrzavanje vode te puknuća vodovodnih cijevi i satova za mjerenje potrošnje vode. 

- Navedeni problemi su ujedno bili uzrokom nestanka vode i to uglavnom s područja grada Dubrovnika, Župe dubrovačke i Cavtata. Pozivatelji su bili zainteresirani o dostavi pitke vode, kao i mogućnosti otklanjanja kvara - navode iz Županijskog centra 112 u Dubrovniku.

Bilo je poziva i zbog nestanka struje

Dodaju kako su sinoć zaprimili i nekoliko poziva zbog nestanka električne energije na nekoliko lokacija u predjelu Lapada i Gruža u Dubrovniku, a sve zaprimljene dojave proslijeđene su nadležnim službama na daljnje postupanje.

Učestali su nestanci električne energije zbog preopterećenosti mreže i kvarova, a iz dubrovačkog Vodvoda pozivaju sve koji imaju probleme s vodoopskrbom da im se jave kako bi organizirali dostavu vode.

Bura se već u ponedjeljak smirila, ali tijekom posljednjih nekoliko dana zbog jakog vjetra i niskih temperatura u djelomičnom ili potpunom prekidu bili su zračni, cestovni i pomorski promet.