Izbornik
Naslovnica Vijesti
Donacija JANAF-a

Na Sajmištu otvoreno novo dječje igralište

Dječje igralište
Foto: Branimir Bradarić
Na igralištu u Orahovačkoj ulici u gradskoj četvrti Sajmište postavljena je njihalica, klackalica pony, vrtuljak bez sjedalice, penjalica žirafa, dvorac, a vrijednost donacije iznosi 124.500 kuna

Predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorili su danas dječje igralište u gradskoj četvrti Sajmište u Orahovačkoj ulici, obnovljeno i uređeno sredstvima ove državne tvrtke. Na igralištu je postavljena njihalica, klackalica pony, vrtuljak bez sjedalice, penjalica žirafa, dvorac, a vrijednost donacije iznosi 124.500 kuna.  

- JANAF-u je čast i zadovoljstvo da je mogao prikupiti sredstva i pomoći Vukovaru. Postoji puno mjesta kojima je pomoć potrebna, ali je Vukovar najznačajnije mjesto. Vukovar kao grad ima velike potencijale i na dobrom je putu da u skorijoj budućnosti postane ono što je nekada bio i predstavljao. U Vukovaru se mogu razvijati, ne samo mirovinski sustav i živjeti od mirovina, nego grad može postati mjesto razvoja ekonomije - rekao je Kovačević. 

Derutna igrališta

Vukovarski gradonačelnik je istakao kako gradske vlasti svakodnevno čine Vukovar boljim te da se rezultati toga rada mogu vidjeti i u samome gradu. 

- Nekada radimo to sami, a nekada u društvu i uz pomoć prijatelja - rekao je Penava.

Prema riječima vukovarskog dogradonačelnika Marijana Pavličeka u gradu postoji 56 dječjih igrališta od kojih je, kako je rekao, 80 posto u derutnom stanju. 

- Prošle godine obnovili smo tri nova igrališta i tri sanirali. Ove godine planiramo otvoriti još pet novih igrališta i dva postaviti. I iduće godine u planu nam je postaviti još pet igrališta. Tako će do kraja godine oko 40 posto dječjih igrališta biti skoro novo. Godišnje u opremanje dječjih igrališta izdvajamo pola milijuna kuna - rekao je Pavliček.