Izbornik
Naslovnica Vijesti
U EU parlament

Najuzornija hrvatska žena odlazi u Bruxelles

Najuzornija hrvatska žena Tamara Krklec Čvangić
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Tamara Krklec Čvangić: Karlovac je mojoj obitelji kroz sufinanciranje uređenja naših drvenih kuća za odmor pomagao od kada smo se doselili i zato sam se odlučila natjecati

Idućih će godinu dana Tamara Krklec Čvangić iz Karlovca nizom aktivnosti i sudjelovanjem na raznim događajima promovirati svoju titulu Najuzornije hrvatske seoske žene, odnosno važnost žena u društvu, posebno u ruralnim krajevima.

- Žene koje pozivamo da se uključe u natjecanje često nas odbijaju jer ih je strah što će reći okolina koja je često ljuta i najteže oprašta uspjeh, a posebno kada je riječ o uspješnim ženama. Tamara je  primjer ostalim ženama da svoj uspješan posao i svoj grad treba promovirati - kazala je Dragica Vučković iz udruge koja organizira natjecanje za najuzorniju hrvatsku ženu.

Tamaru Čvangić Krklec ugostili su karlovački gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić, čestitali joj na pobjedi, ali i na tome što hrvatsku kulturnu baštinu, kroz izradu narodnih nošnji, otkida zaboravu. Na poziv Marijane Petir, u ožujku će Tamara posjetiti i EU parlament i promovirati hrvatsku kulturnu baštinu.

- Grad Karlovac je mojoj obitelji kroz sufinanciranje uređenja naših drvenih kuća za odmor pomagao od kada smo se doselili; pomogli su nam da ostvarimo svoj san; bavimo se tradicijskim obrtom i živimo u takvom okruženju. Zato sam se odlučila natjecati i promovirati Karlovac - kazala je Tamara Čvangić Krklec.