Izbornik
Naslovnica Vijesti
Novo ruho

Od Hotela Dunav obrazovni centar, a od Radničkog doma raj za studente

Hotel Dunav, Vukovar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Iz fondova EU za Grad Vukovar namijenjeno 25 milijuna eura. Radnički dom gotovo je ruševina, na krovu mu raste drveće!

Vukovarski Hotel Dunav, koji se nalazi na samome ušću Vuke u Dunav, te Radnički dom u gradskoj četvrti Borovo naselje uskoro bi mogli krenuti u postupak obnove i dobiti neke sasvim drugačije funkcije nego do sada. Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napominjući kako bi ova dva prepoznatljiva vukovarska objekta, koji do sada nisu obnavljani, bila obnovljena kroz Intervencijski plan gradova stradalih u ratu iz kojega je iz EU fondova za Grad Vukovar namijenjeno 25 milijuna eura.

– Planiramo Hotel Dunav obnoviti i pretvoriti u Društveno-obrazovni centar koji bi bio namijenjen za održavanje edukacija, radionica, seminara i sličnih manifestacija. Njega bi koristile gradske udruge, tvrtke i institucije -rekao je Penava. U preostalom dijelu nekadašnjeg hotela bile bi obnovljene i sobe tako da bi centar imao i određene smještajne kapacitete. 

Slična je zamisao i sa zgradom Radničkog doma. Taj objekt je godinama bio središte svih događanja u ovoj gradskoj četvrti, a u njemu su bile smještene i neke službe tvornice Borovo. Imao je svoju kuhinju i restoran, a nakon Domovinskog rata korišten je i za potrebe tehničke škole Nikola Tesla, Splitskog veleučilišta, HZZO-a, HZMO-a... Danas je Radnički dom gotovo ruševina, a u kakvom je stanju govori i činjenica da mu na krovu raste drveće!
– Plan nam je u taj objekt preseliti Veleučilište Lavoslav Ružička i tamo dovesti studente - rekao je Penava.