Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
20 uzornih žena iz 14 županija

Pogledajte koja županija ima 'Najuzorniju seosku ženu'

Foto: Krapinsko-zagorska županija
- Zaista mi je drago što sudjelujem na ovom izboru i predstavljam ne samo sebe, svoje mjesto i županiju, već i svaku onu ženu koja se svojim trudom i radom zalaže za bolje sutra

Veliki pljesak okupljenih u staklenom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića zaslužila je predstavnica Krapinsko-zagorske županije - Mateja Lesičar iz Lobora.

Mateja je magistra ekonomije i nositeljica licitarskog obrta, a sa suprugom obrađuje i dva hektara vinograda. Uz radove u obrtu i poljoprivredi, izrađuje zlatovez te izvezuje razne mustre na stolnjacima od kukuruznog platna. Udana je i majka dvoje djece.

U Bruxellesu predstavljen projekt Znanstvenog edukativno-zabavnog centra u Dvorcu Golubovec krapinsko-zagorska županija U Bruxellesu predstavljeni budući projekti Centra za znanost i edukaciju

"Zaista mi je drago što sudjelujem na ovom izboru i predstavljam ne samo sebe, svoje mjesto i županiju, već i svaku onu ženu koja se svojim trudom i radom zalaže za bolje sutra" - ovom je prilikom poručila Mateja Lesičar, koja je na državnom izboru uspješno predstavljala Krapinsko-zagorsku županiju.

Među 20 uzornih seoskih žena iz 14 županija i Grada Zagreba, najuzornijom je proglašena Melita Vrbanek iz Karlovačke županije.

Okupljene su pozdravili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Zdravko Barać te prošlogodišnja pobjednica Renata Bedeković. Predsjednik ocjenjivačkog suda bio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Izbor je organizirala udruga Uzorne hrvatske seoske žene.

Zagorski poduzetnici Zagorci najuspješniji U dvije godine 48 poduzetnika zaposlilo 157 ljudi