Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Zagorci najuspješniji

U dvije godine 48 poduzetnika zaposlilo 157 ljudi

Zagorski poduzetnici
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Program Kreditom do uspjeha i potencijal od 68 milijuna kuna prvi su iskoristili zagorski poduzetnici i obrtnici.  Od ukupnog broja, 94 posto kredita realizirano je u prerađivačkoj industriji, a ostatak u uslužnim djelatnostima

Zagorski poduzetnici i obrtnici prvi su u Hrvatskoj uspjeli iskoristiti kreditni potencijal od 68 milijuna kuna u sklopu programa Kreditom do uspjeha 2014., zahvaljujući tome, investirali su u opremu, nove tehnologije, zaposlili gotovo 160 ljudi.

- Zanimanje za program bilo je vrlo veliko, zagorski poduzetnici i obrtnici iskoristili su tu mjeru za dvije godine, njih čak 48 investiralo je 132 milijuna kuna u opremu, proizvodne hale, unapređenje tehnologije te su zaposlili 157 ljudi - rekla je pročelnica za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije Sanja Mihovilić.

Zagorje ABECEDA prirode Zagorje abeceda prirode Malo drugačija škola: Staza kroz krošnje, hologrami, učionica na otvorenom

Korisnici su, dodala je, imali subvenciju na kamate 2 posto za prerađivačku industriju te jedan posto za uslužne djelatnosti. Županija je sufinancirala jedan posto kamate, a dodatnih jedan posto jedinice lokalne samouprave.

Prema riječima Mihovilić, na sve se nadovezala i dobra suradnja s bankama koje su u kratkom roku rješavale zahtjeve za kreditima. Od ukupnog broja, 94 posto kredita realizirano je u prerađivačkoj industriji, a ostatak u uslužnim djelatnostima. Najmanja kreditna sredstava iznosila su 100.000 kuna, najveća 5 milijuna kuna.

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek naglasio je kako je Županija od Ministarstva gospodarstva tražila i dobila dodatnih 20 milijuna kuna koja sada stoje na raspolaganju gospodarstvenicima Krapinsko-zagorske županije.

U Županiji ističu da imaju viziju razvoja malog gospodarstva koje treba biti konkurentno i ravnomjerno razvijeno, a koje se temelji na rastućem broju uspješnih poslovnih subjekata, kontinuiranom povećanju izvoza te povećanom broju zaposlenih.

Daruvar Program poticanja poduzetnika Grada Daruvara Pomoć Grada omogućila im je da zaposle po jednu osobu