Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Novi termin

Međunarodni festival filmova za djecu KIKI odgođen za jesen

Foto: Festival filmova za djecu KIKI
S obzirom na to da se osim petodnevnih filmskih projekcija festival sastoji i od različitih predfestivalskih aktivnosti za djecu i mlade, dio programa ipak se uspio održati u veljači. Riječ je o radionici "Kako gledati film" pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI, koje se u travnju trebalo održati u Zaboku i Krapini, zbog epidemije koronavirusa održat će se od 5. do 9. listopada, najavljuju organizatori.

VRATILI SE S PEHARIMA Učenici SŠ Zabok ponovno ostvarili međunarodni uspjeh

"Kao i svi festivali i događanja, i dječji festival KIKI morao je 'u karantenu', te su novi planirani datumi premješteni za listopad 2020. godine", ističu organizatori.

No, s obzirom na to da se osim petodnevnih filmskih projekcija festival sastoji i od različitih predfestivalskih aktivnosti za djecu i mlade, dio programa ipak se uspio održati u veljači.

Riječ je o radionici "Kako gledati film" pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, održanoj u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i udruge Gokul. Polaznici radionice učili su na koji način raspoznavati filmska izražajna sredstva te kako argumentirano osmisliti filmsku kritiku. Fotografije radionice i dojmove polaznika može se pogledati na stranici festivala.

PRIJATELJICA DJECE Obilježeno 10 godina Odjela pedijatrije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana

Ostale predfestivalske filmske radionice, napominju organizatori, održat će se čim okolnosti to dopuste. Ove su godine pripremljene radionice "Ne(Moć) slike" pod vodstvom Tomislava Šobana i radionicu animacije u suradnji sa Školom animiranog filma iz Čakovca koju će voditi Jasminka Bijelić Ljubić.

Sve obavijesti vezane uz 9. KIKI mogu se pratiti na Facebooku i web stranici festivala.