Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
PRIJATELJICA DJECE

Obilježeno 10 godina Odjela pedijatrije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana

1/5
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Kroz poliklinički dio Odjela prošlo je više od 95.000 pacijenata te dodatnih 13.000 kroz stacionarni odnosno ležeći dio

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je obilježena deseta godišnjica rada Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je za Krapinsko-zagorsku županiju, kao županiju prijateljicu djece, vrlo važno što ima kvalitetan pedijatrijski odjel. 

DOBRA VIJEST ZA PACIJENTE U KBC-u Rijeka otvorena angiosala za intervencijske radiološke procedure

-Na našoj pedijatriji su zaista humani uvjeti liječenja djece u okviru dnevne bolnice, u okviru poliklinike i naravno – ako je potrebno u okviru bolničkog liječenja. U proteklih nekoliko godina je više od 35 milijuna kuna uloženo u opremu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana pa tako i u Odjel pedijatrije. No bez Vas – stručnih ljudi koji u svoj posao unosite znanje i ljubav, to bi dakako imalo puno manje efekte– poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Voditeljica Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva Sanja Predavec čestitala je na desetogodišnjem ustrajnom radu te istaknula kako Čestitala je na desetogodišnjem ustrajnom radu i brojnim uspjesima. 

- Ovaj je odjel primjer cijeloj Republici Hrvatskoj – prema uvjetima rada, humanizaciji, odnosu osoblja prema malim pacijentima, odnosu prema roditeljima i dodatnim sadržajima. Ponosni smo na rezultate i vjerujem da ćemo po uzoru na Zabok imati i ostale dječje odjele u Hrvatskoj – istaknula je voditeljica Predavec.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

Kroz poliklinički dio Odjela prošlo je više od 95.000 pacijenata te dodatnih 13.000 kroz stacionarni odnosno ležeći dio. Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina istaknuo je kako je bolnička pedijatrija kvalitetno radi na ugled i veselje Zagorki i Zagoraca te dodao kako bolnica iz godine u godinu radi na daljnjem jačanju kadra. 

- Na Odjelu za pedijatrije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana trenutno je zaposleno 15 liječnika specijalista, od čega su 3 na porodiljnom dopustu. Moram napomenuti da smo dali i 6 specijalizacija, koje će u budućnosti nositi ovaj odjel – rekao je ravnatelj Vančina. 

Voditelj Odjela pedijatrije je Boris Adašević, koji je prije godinu dana u OB Zabok stigao iz Dječje bolnice Srebrnjak. 

- Bolnica je nova, prostori izvrsni, oprema vrhunska, puno je potencijala za napredak i u zadnjih godinu dana puno smo napravili u kadrovskom smislu – istaknuo je voditelj odjela Adašević te posebno napomenuo kako su na odjelu pedijatrije uređeni novi prostori, gdje na preglede, ultrazvuk i slično, dolaze samo zdrava djeca, dok bolesna idu u čekaonicu hitnog prijema, a sve kako bi se razdvojila bolesna od zdrave djece i spriječilo prenošenje bolesti.