Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
VRATILI SE S PEHARIMA

Učenici SŠ Zabok ponovno ostvarili međunarodni uspjeh

Foto: Krapinsko-zagorska županija
Učenici Srednje škole Zabok sudjelovali su na jubilarnom 15. međunarodnom natjecanju ‘RETURN TO TRADITIONS - BRATISLAVA 2019’ koje je održano od 14. Do 18. listopada 2019. Godine.

Učenici i mentori SŠ Zabok bili su gosti natjecanja koje tradicionalno organizira Stredna odborna škola hotelových služieb a obchodu iz Bratislave. Tijekom petodnevnog boravka u Bratislavi, učenici (Lovro Knapić, Marijana Županić, Tin Škrlin - Batina i Mattea Žigante) i njihovi mentori, profesori Ivan Đurkin - Benkotić i Stjepan Gmajnički, imali su priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja, upoznati se s tradicionalnom kuhinjom europskih zemalja ali i pokazati znanje engleskog jezika koji je bio službeni jezik natjecanja.

Uspješan nastup virskog boćara Darko Bašić u društvu hrvatskih boćarskih velikana

Osim učenika Srednje škole Zabok u Krapinsko- zagorskoj županiji, koji su s ponosom predstavljali boje Hrvatske, na natjecanju su sudjelovale ekipe iz zemlje domaćina, Slovačke, Češke, Poljske, Gruzije i Latvije. Zabočki učenici na ovom europskom natjecanju bili su među najmlađim ekipama - naime, inozemni timovi su uglavnom činili već uhodani timovi s natjecateljskim i životnim iskustvom (prosječna dob natjecatelja gruzijske ekipe je 25 godina).

PRIJATELJICA DJECE Obilježeno 10 godina Odjela pedijatrije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana

Učenici Lovro Knapić i Marijana Županić natjecali su se u disciplinama kuhanje - priprema svečanog objeda od četiri slijeda i flambiranje. Učenici Tin Škrlin - Batina i Mattea Žigante natjecali su se u disciplinama posluživanje svečanog objeda i postavljanje svečanog stola. U disciplini spravljanje koktela boje je branio Tin Škrlin - Batina.

Srednja škola Zabok je i ove godine bila među najuspješnijim sudionicama natjecanja osvojivši sljedeće nagrade: postavljanje svečanog stola: 2. mjesto - Tin Škrlin - Batina i Mattea Žigante (mentor: Stjepan Gmajnički), flambiranje: 2. mjesto - Marijana Županić (mentor: Ivan Đurkin - Benkotić), posluživanje svečanog objeda: 3. mjesto - Tin Škrlin - Batina i Mattea Žigante (mentor: Stjepan Gmajnički) i kuhanje - priprema svečanog objeda od četiri slijeda: 3.mjesto - Lovro Knapić i Marijana Županić (mentor: Ivan Đurkin - Benkotić).