Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Javna dražba

Općina Velika za 2,14 milijuna kuna kupila stadion Kamen Ingrada

Stadion Kamen Ingrad
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Načelnik općine Vlado Boban je u ime Općine ponudio 20.000 kuna više od drugog zainteresiranog kupca, tvrtke AG Gradnja iz Velike

Općina Velika danas je za 2,14 milijuna kuna kupila stadion nekadašnjeg prvoligaša Kamen Ingrada iz Velike. Na javnoj dražbi održanoj na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu načelnik Vlado Boban je u ime Općine ponudio 20 tisuća kuna više od drugog zainteresiranog kupca, tvrtke AG Gradnja iz Velike, koju je zastupao vlasnik Milan Abramović.  Sretan i zadovoljan zbog obavljenog posla, načelnik je najavio proslavu na stadionu.

- Drago mi je što smo uspjeli izlicitirati stadion jer radi se o doista povoljnoj cijeni. Naglasio bih da smo u ovaj posao krenuli bez zaduživanja i da je riječ o našem novcu. Na stadion ćemo preseliti općinsku upravu i otvoriti ga svim uzrastima nogometaša, dok južnu tribinu planiramo kandidirati za gradnju hladnjače za voće i povrće za potrebe naših poljoprivrednika - rekao je Boban.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Bila je to trinaesta po redu javna dražba za prodaju stadiona koji predstavlja simbol ondašnjeg moćnika Vlade Zeca, koji je bio vlasnik istoimene tvrtke i kluba. Na prethodnih dvanaest nije se pojavio niti jedan zainteresirani kupac, pa je stečajni upravitelj Jozo Perić s vjerovnicima dogovorio da se početna cijena spusti na dva milijuna kuna, svega tri posto od tržišne vrijednosti, procijenjene na 67 milijuna kuna.