Izbornik
Naslovnica Vijesti
Gradsko vijeće

Osijekom će vladati koalicija SDP, HNS, ANU, Most i HDSSB

Gradsko vijeće Grada Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Gradonačelnik Ivan Vrkić poručio je kako će to biti 'nova vlast, koja se sastavlja od početka, na novim projektima i odnosima'

Petnaest minuta prije zakazane sjednice Gradskoga vijeća Osijeka, predstavljena je koalicija koja će činiti većinu u tom tijelu. Čine ju SDP, HNS, ANU, MOST i HDSSB.

- Ovih 20 vijećnika čine većinu u Gradskom vijeću, a ujedno smo i koalicija, nastala temeljem sporazuma potpisanoga 23. lipnja. Kao koalicija, nastojat ćemo učiniti sve da se što bezbolnije realiziraju programi, projekti, ono što predlaže bilo gradonačelnik sa suradnicima, bilo vijećnici iz oporbe – rekao je Drago Šerić iz stranke ANU.

Gradonačelnik Ivan Vrkić poručio je kako će to biti "nova vlast, koja se sastavlja od početka, na novim projektima i odnosima".

- A to znači da sve ono što je bilo najbolje i najvažnije u svakoj od stranaka, koje su u vrijeme kampanje to isticali, da će to biti glavna veza, spojnica između nas budućih partnera i da ćemo to staviti u prvi plan. Nema nikakvih kalkulacija, nema nikakvih igara, nema prirodnih i neprirodnih koalicija, ima samo uspješnih i neuspješnih. I ja se veselim da u kombinaciji nas koji smo ranije imali kontinuitet u gradskoj vlasti i novih partnera, da ćemo sa iste polazne osnovice činiti ono što je najbolje za grad Osijek – istaknuo je Vrkić.

Prihvatit će se tako, dodao je, "vrijednosti za koje se zalagao Most", a to je da za sva nova zapošljavanja za ključna mjesta, osobito direktore, bude raspisan javni natječaj.

- Sve dogovorom, nikakvim preglasavanjem, dogovarat ćemo se i u pripremi za proračun, ali nećemo tu stati. Bit ćemo otvoreni za sve velike projekte, bez obzira odakle dolaze, iz pozicije ili opozicije, jer smo to pokazali i u prethodnom mandatu, to je standard ispod kojega nećemo ići. Mislim da sastavljamo koaliciju za četiri godine, a ne za jednokratnu uporabu – zaključio je Vrkić.

Sjednica je počela u 10 sati, a u vijećnici je svih 37 izabranih vijećnika.