Izbornik
Naslovnica Vijesti
Suradnja dviju županija

Otvoren kružni tok vrijedan dva milijuna kuna

U Otoku kod Preloga otvoren kružni tok
Foto: Varaždinska županija
Na svečanom otvorenju bili su međimurski i varaždinski župan Matija Posavec i Predrag Štromar jer rekonstruirano raskršće kod mosta između Otoka i Hrženice najviše koriste vozači iz tih dviju županije

U blizini mosta u Otoku kod Preloga danas je otvoren novoizgrađeni četverokraki kružni tok koji bi trebao smanjiti broj prometnih nesreća. Vrijednost investicije je dva milijuna kuna, a na svečanom otvorenju bili su međimurski i varaždinski župan Matija Posavec i Predrag Štromar jer rekonstruirano raskršće kod mosta između Otoka i Hrženice najviše koriste vozači iz tih dviju županije.

- Stvarno bi bio grijeh da se političari međusobno svađaju, a da se ne odrade takvi projekti. Izuzetno mi je drago što sa županom Posavcem imamo odlične odnose i što smo se u zadnje četiri godine oko svega dogovarali, a sve u korist građana - rekao je Štromar.

Na projektu koji je dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. - 2020. surađivali su Centar za vozila Hrvatske, koji je platio najveći dio investicije, županijske uprave za ceste i policijske uprave iz dviju županija, te Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.