Izbornik
Naslovnica Vijesti
Tužiteljstvo podiglo optužnicu

Petrinjcu prijeti tri godine zatvora zbog statusa na Facebooku

Ilustracija, Facebook
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Petrinjac Mile Slavić optužen je zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju zbog statusa na Facebooku u kojem je, među ostalim, prozvao sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića

Nakon što je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u veljači podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju, Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je ovih dana podnijelo optužnicu protiv Petrinjca Mile Slavića zbog komentara na društvenoj mreži. U optužnici podnijetoj Općinskom sudu u Sisku terete ga upravo zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju, a sve zbog njegova Facebook statusa iz siječnja ove godine.

Tada je Mile Slavić napisao: "U siječnju Petrinji je Hasanbegović dočekan ovacijama pune dvorane, a pokraj njega su bili Bruna Esih, župan Žinić, predsjednica skupštine SMŽ Roksandić i biskup Košić. To su sve domoljubi kojima je cilj da što više RH opljačkaju, a da krivnju prebace na Tita. Tito je umro davno, a mene zanima kada ćemo se riješiti ovih samozvanih demokrata i da njih strpamo u jamu gdje im je i mjesto".

Sada mu zbog toga prijeti do tri godine zatvora. 

- Uz sve poštovanje slobode govora, to nije imalo veze ni s čim. Nedopustivo je da se danas poziva na bacanje ljudi u jame - rekao je župan Žinić.

Za Večernji list je, nakon što ga je policija posjetila, Mile Slavić bio rekao kako su ga krivo shvatili.

- Nisam mislio na njih nego na one koji su iz Hrvatske odnijeli stotine milijuna kuna i na cestu istjerali sa svojih radnih mjesta pola milijuna ljudi. Njima treba suditi - rekao je u veljači za Večernji list Petrinjac koji će se sada naći na sudu.