Izbornik
Naslovnica Vijesti
Ugovor o donaciji

Pevec će za pučku kuhinju u Vukovaru izdvajati po 20.000 kuna mjesečno

pučka kuhinja Vukovar
1/3
Foto: Branimir Bradarić
U vukovarskoj pučkoj kuhinji dnevno se hrani 90-ak korisnika od kojih je njih 50-ak koji to pravo ostvaruju putem kriterija Grada Vukovara, a preostali preko kriterija Đakovačko-osječke nadbiskupije

Predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su danas Ugovor o donaciji novčanih sredstava koja će biti utrošena u svrhu financiranja rada pučke kuhinje u Vukovaru. Prema Ugovoru mjesečno će Pevec za potrebe rada pučke kuhinje u Vukovaru izdvajati po 20.000 kuna.

- Misao vodilja cijeloga ovoga projekta je da u Vukovaru nitko ne bude gladan. Korisnicima pučke kuhinje osigurali smo da imaju barem po jedan topli obrok tijekom dana - rekao je Penava.

Penava prvi pristao na suradnju

Pojasnio je i kako se sredstva za prehranu korisnika pučke kuhinje osiguravaju putem donacija, dok Grad Vukovar financira troškove najma prostora, režija…

- I prijašnjim gradonačelnicima smo nudili suradnju ali nas nitko nije htio podržati. Ivan Penava je prvi gradonačelnik koji je pristao da zajedno radimo na ovome projektu i da omogućimo da u Vukovaru ne bude gladnih ljudi - rekao je Lovrinović.

Prema podacima iz gradske uprave u vukovarskoj pučkoj kuhinji dnevno se hrani 90-ak korisnika od kojih je njih 50-ak koji to pravo ostvaruju putem kriterija Grada Vukovara, a preostali preko kriterija Đakovačko-osječke nadbiskupije koja je partner u ovome projektu. Nadbiskupija osigurava sredstva za prehranu "svojih" korisnika pučke kuhinje.