Izbornik
Naslovnica Vijesti
PETRINJA

Potpisani ugovori za nabavu opreme i 12 vozila vrijednih 7,25 milijuna kuna

Petrinja
Foto: Večernji list
Vozila i oprema nabavljaju se u sklopu infrastrukturnog projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja"

Četiri ugovora za nabavu opreme i 12 vozila vrijednih 7,25 milijuna kuna (bez PDV-a) potpisano je u srijedu u Maloj gradskoj vijećnici u Petrinji. Vozila i oprema nabavljaju se u sklopu infrastrukturnog projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja" koji je u punom zamahu a čija provedba obuhvaća gradsko naselje Petrinju i prigradsko naselje Mošćenicu.  

S četiri hrvatske tvrtke, sklopljeni su ugovori o kupnji deset vozila za prijevoz radnika i opreme, jednog vozila za održavanje kanalizacijskog sustava, specijalnog vozila za CCTV inspekciju sustava odvodnje te oprema za kontrolu ispravnosti vodoopskrbe i traženje kvarova kao i softver za geoinformacijski sustav.  

Ova nabava dio je već spomenutog velikog projekta ukupne procijenjene vrijednosti od gotovo 345 milijuna kuna (bez PDV-a) a Europska unija ga sufinancira sa 71 % odnosno s gotovo 245 milijuna kuna.