Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Dalmatinska zagora

Požar na Svilaji zahvatio 50 hektara, ne ugrožava kuće

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Osim što se radi o miniranom području, vatrogasci iz Vrlike, Sinja i Ružića koji se s požarom bore još od srijede ističu da je riječ o jako nepristupačnom terenu

Požar na planini Svilaji iznad Vrlike u Dalmatinskoj zagori zahvatio je 50 hektara trave i niskog raslinja na nepristupačnom i dijelom miniranom području, u gašenju sudjeluje 40-ak vatrogasca te po jedan kanader i airtraktor, a vatra ne ugrožava stambene objekte.

Gašenje otežano zbog vjetra U Splitsko-dalmatinskoj županiji bukte požari

- Radi se o teško pristupačnom terenu ispod Troglava i na predjelu Velika Duvjakuša, a vatrena stihija ne ugrožava stambene objekte - izjavio je za Hinu Ante Tarle, zapovjednik DVD-a Vrlika.

Dodao je da je vatrom uglavnom zahvaćena trava.

Tarle je napomenuo da je požar prije nekoliko dana na područje Šibensko-kninske županije stigao iz smjera Bosanskog Grahova u BiH, a u subotu se proširio i na područje Svilaje iznad Vrlike.

- Ovaj požar je zahvatio ogroman prostor, čija je ukupna dužina iznosila i do 20 kilometra - istaknuo je.

Inače, splitsko-dalmatinski vatrogasci stavili su u subotu kasno popodne pod nadzor veliki požar na minski sumnjivom području u Otišiću, u kojem je dosad izgorjelo oko 350 hektara terena.

Uglavnom zbog spaljivanja korova U prvom tromjesečju u Karlovačkoj županiji 48 više požara nego cijele 2019.

Osim što se radi o miniranom području, vatrogasci iz Vrlike, Sinja i Ružića koji se s požarom bore još od srijede ističu da je riječ o jako nepristupačnom terenu.

Drugi požar izbio je na potezu od Vrlike i Ježevića, koji se u subotu ujutro iz BiH proširio na predjelu Crvene Grede i ušao na hrvatski teritorij te se nastavio širiti nepristupačnim terenom.