Izbornik
Naslovnica Vijesti
U 'srce rezervata'

Požar na Vranskom jezeru uskoro pod nadzorom, u pomoć stigao i kanader

požar
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
'Istraga će pokazati koji je uzrok požara, ali prije desetak godina imali smo slučaj kada su uhićeni piromani koji su palili vatru u Parku', rekao je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin

Požar koji je u 11,25 sati izbio u Ornitološkom rezervatu Parka prirode Vransko jezero uskoro će biti stavljen pod nazdor, izjavio je za Hinu Danijel Katičin, ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin.

Prema njegovim riječima, opožarena je površina od 600 x 600 metara u sjeverozapadnom dijelu Parka gdje se nalazi "srce rezervata". Teren je močvaran, prekriven je trstikom tako da djelatnici Parka i vatrogasci nisu mogli puno učiniti. Požar gasi kanader koji je došao za 45 minuta.

- Sada je teško reći što je izazvalo požar, to će pokazati istraga, ali prije desetak godina imali smo slučaj kada su uhićeni piromani koji su palili vatru u Parku. Nadam se da sada nije tako, da to nije slučaj, ali kao što sam već rekao, prave uzroke požara pokazat će istraga - rekao je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Danijel Katičin.