Izbornik
Naslovnica Vijesti
Župan Ivo Žinić:

'Pozivam premijera Plenkovića da održi sjednicu Vlade u Sisku'

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) kaže kako će inzistirati da se nastavi proizvodnja u Sisku i da se upravljačka prava u Ini vrate pod okrilje države

- Uputit ćemo poziv premijeru i budućem ministru gospodarstva da dođu na jednu našu Županijsku skupštinu, ali i da održe čim prije sjednicu Vlade u Sisku da se raspravlja prvenstveno o sisačkoj rafineriji, ali i o kutinskoj Petrokemiji te razvoju gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji - rekao je u četvrtak u Sisku župan Ivo Žinić (HDZ), izabrani saborski zastupnik koji će ipak, zbog nespojivosti funkcija, stolicu u Saboru prepustiti drugome.

Žinić je rekao kako će on inzistirati da se nastavi proizvodnja u Sisku i da se upravljačka prava u Ini vrate pod okrilje države.

- Nadam se kako će i zbog toga naša županija sigurno biti jedan od prioriteta u radu nove Vlade - dodao je Žinić. Podsjetio je kako je, otkako je postao župan, dvojici premijera i ministara gospodarstva uputio poziv da nazoče sjednici Županijske skupštine koju bi posvetili gospodarstvu, no da nije bilo nikakve reakcije na te pozive.

- Sjednicom Vlade u Sisku bi se poslala jasna poruka da se želi pomoći Sisku, županiji i naći odgovarajuće rješenje za Rafineriju - zaključio je Žinić.