Izbornik
Naslovnica Vijesti
Zlatko Krznarić (45) iz Šenkovca

Preživio prometnu nesreću i bolest, vratio dugove i danas je sretan čovjek

Zlatko Krznarić s knjigom "Ti si svjedok"
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Bivši državni prvak u speedwayu i vozač kamiona objavio je autobiografiju "Ti si svjedok" u kojoj, kako kaže, iznosi svjedočanstva života

"Život mi je izgledao kao da hodam čvrsto po dobro utabanim stazama sve dok mi se 28. veljače 2011. godine nije nije dogodio temeljni i duboki ispit moje osobnosti, snage, a prije svega moje vjere. Tog jutra na putu do moga posla dogodila mi se prometna nesreća u osobnom automobilu. Imao sam zapravo nesreću u nesreći, ali s druge strane sreću što sam ostao živ".

Tako je opis prometne nesreće, u kojoj je izgubio potkoljenicu, započeo vozač kamiona Zlatko Krznarić (45) iz Šenkovca pokraj Čakovca u autobiografiji "Ti si svjedok", koju je u vlastitoj nakladi objavio ovih dana.

Taj bivši vozač speedwaya, višestruki osvajač državnog prvenstva, tog je dana izgubio kontrolu nad automobilom i zaustavio se na sredini ceste. Mislio je da se izvukao bez posljedica kad je na njega naletjela vozačica kojoj se ispriječio na cesti. Noge su mu ostale prignječene i liječnici su mu morali amputirati lijevu potkoljenicu. Malo prije te nesreće prodao je sav imetak i zadužio se radi izgradnje nekretnine na moru.

No, u posao je, veli, ušao s krivim čovjekom koji ga je prevario, pa je obitelj ostala bez svega, s dugovima, kreditom u švicarskim francima i hipotekama na svojoj i roditeljskoj kući. Tri tjedna prije nesreće supruga Sandra doznala je da je trudna i da će dobiti peto dijete. Sve to vrtio je u glavi ležeći u bolnici. Obratio se za pomoć Bogu i i počeo moliti. U jednom trenutku potpuna očaja i beznađa, kad je u invalidskim kolicima plakao u kupaonici, kroz njega su, kaže, prostrujile riječi: "Ne boj se, ja sam s tobom - imat ćeš svoju kuću".

I dalje radi kao vozač kamiona

- Taj glas je bio toliko lijep i vjerodostojan da me ispunio neopisivom radošću, prošao cijelim mojim tijelom izvana i iznutra - opisao je. Danas više nije u dužničkom ropstvu, riješio je sve dugove i unatoč 80 posto invalidnosti i dalje radi kao vozač kamiona uz pomoć proteze. Nije htio otići u invalidsku mirovinu. Ove godine čak je na biciklu hodočastio na Trsat, odvozivši 300 kilometara. Na jednoj jutarnjoj misi rodila se ideja o pisanju knjige u kojoj opisuje i kako je u 29. godini primio bolesničko pomazanje nakon što mu je život visio o koncu. Razbolio se i tjedan dana gorio u temperaturi od 42 do 43 stupnjeva. Roditelji su, bojeći se najgoreg, pozvali svećenika i nakon tri dana Zlatko je, potpuno zdrav, pušten kući!

- U knjizi iznosim svjedočanstva života. Zapravo govorim o Bogu, a ne propovijedam. Za nekoga su sve to slučajnosti, a za nas kršćane Božja providnost. Naslov knjige ne odnosi se na mene, svi smo mi pozvani biti svjedoci - ističe Z. Krznarić, kojem su, uz suprugu Sandru, podrška i djeca Sebastian, Luka, Leo, Mirjam i Ana.