Izbornik
Naslovnica Vijesti
SDP-ov kandidat bez podrške

Reformist Ivica Margarin novi potpredsjednik karlovačkog Vijeća

Ivica Margarin
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
SDP-ov Miroslav Delić tvrdio je da se i o SDP-ovu kandidatu Josipu Benčiću mora glasovati iako nije imao niti jednog potpise podrške pa je prijedlog odbijen

Karlovački reformist Ivica Margarin novi je potpredsjednik karlovačkog Gradskog vijeća izbran kao prijedlog oporbe nakon što je HNS-ova Marina Novaković Matanić dala neopozivu ostavku na to mjesto.

Ona je tu funkciju obnašala u drugom mandatu kao SDP-ovka, ali nakon prelaska u HNS, nakon zahtjeva SDP-a za njenom smjenom, te nakon što je gradonačelnik Damir Jelić na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća kazao da nema suosjećanja na kraj iz kojeg potiče, aludirajući na njeno prezime Novaković koje je često na Kordunu, što je ona shvatila kao uvredu, odlučila je dati ostavku.

HNS-ovci, nezavisni Davor Petračić, konzervativci, laburisti, reformisti sa zajedno 11 potpisati predložili su upravo Margarina za novog potpredsjednika. SDP-ov Miroslav Delić tvrdio je da se i o SDP-ovu kandidatu Josipu Benčiću mora glasovati iako nije imao niti jednog potpise podrške, pa je prijedlog odbijen.