Izbornik
Naslovnica Vijesti
Traže i pojašnjenje od gradonačelnika

SDP: Broj stipendija u Vukovaru pao je za gotovo polovicu

SDP Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
'U akademskoj 2013/2014 godini, kada je SDP obnašao vlast u gradu, grad je stipendirao 446 studenata. To je ogroman pad broja stipendija pa nije niti čudo što su mladi, pasivni i rezignirani i napuštaju svoj grad', poručili su mladi vukovarskog SDP-a

"Stipendije svima, a ne samo nekima", naziv je konferencije za novinare koju je danas održao Forum mladih SDP-a Grada Vukovara. Na ovaj način mladi vukovarskog SDP-a reagirali su na činjenicu da su gradski čelnici protekloga vikenda potpisali Ugovore o stipendiranju sa 254 studenata za akademsku 2016/2017 godinu.

- Broj stipendija u Vukovaru je zapravo smanjen za gotovo polovicu. Naime, u akademskoj 2013/2014 godini, kada je SDP obnašao vlast u gradu, grad je stipendirao 446 studenata. To je ogroman pad broja stipendija pa nije niti čudo što su mladi, pasivni i rezignirani i napuštaju svoj grad - rekao je Gemeri napominjući da će vukovarski SDP zatražiti i određena pojašnjena od gradonačelnika pismenim putem.

Pojasnio je kako se to prije svega odnosi na neke informacije da su neki studenti koji studiraju u BiH ipak dobili stipendije iako je to suprotno gradskoj odluci. Isto tako zatražiti će i odgovor na pitanje koje fakultete studiraju osobe koje su ostvarile pravo na stipendije od po 1.000 kuna koje se dodjeljuju samo za deficitarna zanimanja,  

- Nije točno da Grad Vukovar stipendira sve studente. To smo činili mi dok smo bili na vlasti. Prema sadašnjim uvjetima za ostvarivanje prava na stipendije student ne smije biti stariji od 26 godina i ne može studirati izvan granica RH - rekla je Gaća.

Govoreći o položaju mladih u Vukovaru istaknula je kako niti do danas nije donesen Gradski program djelovanja za mlade, Strategija za djecu kao niti Strategija o sportu.